Strängnäspartiet

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home

Ny avtalsskandal på gång i Strängnäs!

Skicka sidan Skriv ut

Strängnäs kommun har en lång och inte speciellt smickrande historia av att teckna långa avtal som till en början har verkat bra men som efter ett tag har visat sig orsaka stora problem. Listan kan göras lång men det som de flesta känner till är bl a Campus och ProMarina.

I Campus sitter kommunen fast i ett avtal som direkt medför att kostnaderna för skollokalerna är så stora att man årligen måste överväga att lägga ner vissa skolor för att få ekonomin att gå ihop.

Vad gäller ProMarina så har kommunens båtägare fått känna på ordentliga avgiftshöjningar utan att ha fått något tillbaka i form av utlovade åtgärder.

Nu avser kommunen att arrendera ut Strängnäs mest attraktiva område under de kommande 15 åren (med option på 5 år) eftersom Restaurang Riva vill investera i en ny byggnad på aktuell plats. Det är inte orimligt att tro att verksamheten säljs vidare efter några år vilket rimligen bör innebära en vinstaffär på några miljoner. Nu börjar varningsklockorna ringa på allvar för oss.

Att en företagare vill investera och utöka verksamheten har vi i Strängnäspartiet inga problem med, då vi är för fri företagsamhet. 
Men nu pratar vi inte fri företagsamhet längre, utan kommunalt riktat stöd till enskild verksamhet. Är det så en kommun ska agera för att stödja fri företagsamhet? Vi tycker inte det.

Hur vet vi att just Riva är mest lämpliga att driva verksamhet här?
Varför erbjuds inte t ex Grekiska TavernanL’oasisSju rum och kökNils grill och bar eller Harrys m fl samma möjlighet att utveckla sin verksamhet på platsen?

Vi lever idag i en värld i snabb förändring. Ska då en kommun verkligen avsäga sig rätten att kunna utnyttja Strängnäs mest attraktiva område för de nästkommande 15 åren? 
Ska Jacob Högfeldt bli nästa kommunalråd att sälla sig till skaran av kommunalråd som tecknar långa och ofördelaktiga avtal för Strängnäs och dess invånare? Allt tyder på det eftersom beslut redan är taget i Kommunstyrelsen. Vi hoppas, för allas skull, att han tänker över detta ett varv till. Eller två.

 

Jan Eriksson, Strängnäspartiet