Strängnäspartiet

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home

Pirkko Björklund till minne

Skicka sidan Skriv ut

 

Pirkko Björklund har hastigt avlidit i en ålder av 74 år. Hon sörjs av sin man, Lars Bergholm, närmaste familj och många vänner.

Pirkko föddes 11 oktober 1938 i Ypäjä mellan Åbo och Lahti i Finland. Hennes far var militär och ansvarade bla för Mannerheims hästar i Ypäjä. Pirkko hade 5 syskon och hon var den yngsta i syskonskaran.

Pirkko flyttade till Sverige och bosatte sig i Vaxholm för att sedan bo i Tranås, Gränna och Göteborg innan hon landade i Solna tillsammans med sina söner och föräldrar i Hagalund. Första sonen Tommy föddes 1961 och ett år senare kom Mikael.  Pirkko utbildade sig i bokföring och arbetade bla på spelföretaget Bally Scandinavia.

1979 träffade Pirkko sin blivande man Lars Bergholm i Stockholm. Efter en tid var Pirkko och Lars förlovade och förlovningen skedde i Rom. Just resandet var ett av Pirkkos signum och hon gjorde årligen ett flertal resor till när och fjärran.

1999 flyttade familjen till sommartorpet på Selaön för att 2002 bosätta sig i Strängnäs Stad.

Pirkko blev medlem i Strängnäspartiet i februari 2001 och blev tämligen omgående vald till kassör, ett uppdrag Pirkko hade intill sin bortgång. Pirkkos politiska uppdrag har varit interna och hela tiden inom styrelsen.

För Pirkkos del var hennes engagemang i de ekonomiska frågorna de viktigaste, där kommunens låneskuld oroade henne en hel del, men även de sociala frågorna ansåg Pirkko vara viktiga och då framförallt de äldres villkor.

Pirkko argumenterade för att få till stånd möjligheter till friskvård och fritidssysselsättning för äldre främst i Stallarholmen, för hennes del var en boulebana i Stallarholmen ett mycket välkommet önskemål.

Hon var en respekterad och kunnig politiker.

Vi sörjer verkligen att en så engagerad och empatisk människa och vän som Pirkko nu gått ur tiden.

Ditt minne är hos oss alla.

Strängnäspartiet genom,

Erik Berg

Frank Backman

 

Håkan Bertilsson