Strängnäspartiet

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home

Kommunfullmäktige 2012-03-26

Skicka sidan Skriv ut

 

Det senaste KF var verkligen en tragikomisk föreställning. Tydligen hade Jens P fått “Härskarteknik del I” i present av någon. Det tycker vi är tråkigt. Han är kompetent nog att debattera ändå utan att tramsa sig. Men det är tydligen hans sätt att köra “hardball”. När argumenten tryter så får man ta till andra metoder.

Dock så fick vi ännu ett bevis på att värdegrunden bara är ord på ett papper för honom. En praktisk tillämpning verkar främmande och långt borta.

I övrigt så klubbades en ökad koncernkreditlimit igenom. Grattis alla medborgare, snart får vi låna ytterligare 200 000 000 och närmar oss en skuld på 4 000 000 000 kronor…

Vidare så uppmanades alla ledamöter i fullmäktige att inte tro på allt som står i tidningen. Tydligen så är ST ena riktiga lögnare.

En motion från M om ökad personaltäthet röstades också ner av majoriteten.

Under punkten ”frågor från förtroendevalda” frågade vi Jens P om den revers som finns i SEVAB. Tydligen en besvärlig fråga eftersom Jens gärna ville bli förberedd på den typen av frågor. Vidare så menade han på att det knappast var en intressant fråga för allmänheten. Det något svävande svaret blev dock att reversen är på ca 300 000 000 kronor och en ränta på ca 5 %. Det låter i våra öron som en smygbeskattning av taxekollektivet, dvs allmänheten. Vi har svårt att tro att skattebetalarna i kommunen inte tycker att detta är intressant så vi tänker gräva lite mer och återkomma om detta.

Allt ovanstående går att beskåda på http://webservice.se/WebTV/default.html (tack vare Mats Persson).