Strängnäspartiet

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home

Framgång för Strängnäspartiet!

Skicka sidan Skriv ut

Söndagens valresultat bekräftade vår känsla – vi gick framåt!

 

Vi landade på totalt 4,9 %, en ökning med 0,7 % -enheter från 2006 vilket innebär 26,5 % fler röster än förra valet och ger oss ytterligare ett mandat i KF, från 2 till 3 st.

 

Vi gläds framför allt åt framgångar i Härad, 9,9 %! Där ökade vi hela 6 % -enheter, i röster räknat en ökning med nästan 180 %!

 

Vi gratulerar även Miljöpartiet till deras framgångar och framför allt Mariefredspartiet, kommunens andra lokalparti tillika vårt systerparti, som gjorde ett mycket bra val.

 

26,5 % i ökning av det totala antalet röster innebär att vi ökade i stort sett lika mycket som C (27 %) och mer än M (10 %) och V (18 %) som också gick framåt.

 

I övrigt var det ett katastrofval lokalt med minskningar för S (-14 %), FP (-17 %) och KD (-23 %) i antal röster.

 

 

Vi vill tacka:

 

 - Alla i Strängnäspartiet som har gjort ett mycket bra jobb under hela valrörelsen. Ett tack ska även riktas till alla anhöriga som har stöttat och hjälpt till genom att finnas där för oss.

 

 - Alla som har röstat på oss. Vi lovar att förvalta det förtroendet genom att göra vårt allra bästa de kommande fyra åren. I skrivande stund är ingen lokal ”regeringsbildning” klar men vi är helt klart med i diskussionerna efter det här positiva resultatet.

 

 - Alla som har pratat och debatterat med oss i vår valstuga och ute på stan. Era frågor och åsikter kräver och gör att vi hela tiden utvecklar och förbättrar oss.

 

 - Alla kommuninvånare som gick och röstade. 81,4% valde att utnyttja sin demokratiska rättighet och tog även ansvar för sin skyldighet.