Strängnäspartiet

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home

Tosteröskolan räddas (saxat från Margit Urtegårds blogg)

Skicka sidan Skriv ut
Klockan 18.00 i kväll, en halvtimma innan kommunfullmäktigesammanträdet skulle börja, demonstrerade barn och föräldrar från Tosteröskolan under parollen "Låt Tosteröskolan leva!"

Deras önskan blev börnhörd i sista minuten. Beslutet att låta Tosteröskolan bli kvar har antagligen tagits under dagen, då flera av majoritetspolitikerna inte visste om detta innan mötet i kväll. Hotet om nerlagda röster från ledamöter inom majoriteten på kommunfullmäktigesammanträdet den 14 december, där beslutet om att lägga ner Tosteröskolan skulle tas, blev nog för stort.
En annan och viktig orsak, som även angavs på mötet, var att majoriteten har tagit intryck av opinionen samt att det finns en stor osäkerhet kring prognosen över hur många skolplatser som behövs framledes.

Något formellt beslut togs dock inte i kväll. Löftet om att Tosteröskolan skall få finnas kvar där den är i dag, gavs under punkten "Frågor från allmänheten". Flera hade laddat för att ställa frågor om Tosteröskolans framtid. Bara en av de behövde gå fram i talarstolen, då majoriteten hade ändrat sig i frågan och gav besked om det direkt. Vad som händer med förskolan på Tosteröskolan vet vi inte än. Den frågan måste bevakas då majoriteten fortfarande vill öppna förskoleavdelningar på den tomma Karinslundskolan.

Grattis till alla som har stridit hårt för att Tosteröskolan skall få vara kvar och då tänker jag speciellt på barnen, föräldrarna och skolpersonalen på Tosteröskolan. Bra kämpat!