Strängnäspartiet

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home

Dags att vända blad och göra rätt

Skicka sidan Skriv ut

”Vem har fel?” skriver Anders Svensson (FP) och Gösta Karlsson (C) i Strängnästidningen den 8 augusti 2009. Här försöker insändarskribenterna sig på ett märkligt nummer, genom att på ett indimmat sätt skylla på andra, frånta sig ansvaret av att ha ”regerat” Strängnäs kommun i mer än 10 år. 

Anders Svensson som har varit kommunfullmäktiges ordförande sedan 2002 är i högsta grad ansvarig för hur kommunen skötts. Frånvaron av ekonomisk styrning och kompetens har inneburit att den nuvarande ”regeringen” med S, FP och C har höjt skatten med 90 öre vilket innebär många tusenlappar om året för en normalfamilj. Denna skattehöjning var lite varm och behaglig i början, men är numera uppäten av det ekonomiska förfallet inom skolans område.   

Att skylla på moderaterna och Maria von Beetzen tycker vi är väl magstarkt då FP och C under ett decennium varit en del av maktapparaten i Strängnäs. Man har glatt och villigt ”slängt ut” två moderata kommunstyrelseordföranden (Kia Hjelte och Ann Landerholm) för att kunna fortsätta sin tid vid makten.  

Vem har fel och vem har ansvaret? Svaret tycker vi ligger i avslutningen av Svensson och Karlssons sista mening i sin första insändare (från 27 juli 2009) här har vi exakt samma åsikt.”Tydliga exempel finns på centralstyrning, förstärkta av omedvetna politiker genom oklara delegeringsbeslut” skriver man. Det är dock svårt för FP och C att krypa ur sin tunga del av ansvaret för och ledningen av Strängnäs kommun. 

Avslutningsvis tycker vi att nu är det tid att vända blad och börja se framåt och inte söka vem som har fel utan vem kommer att göra rätt.  

Strängnäspartiet vill åstadkomma en stabil majoritet som är beredd att under hela mandatperioden ta gemensamt ansvar för kommunens utveckling, ledning och ekonomi.En majoritet som satsar 100 % lokalt på STRÄNGNÄS KOMMUN och på att få en ekonomi i balans.   

Erik Berg och Margit Urtegård

Strängnäspartiet